Başkale’de kamyonlarla kar taşınıyor

Haberi Paylaş

Tarih: 29 Ocak 2024 00:16

Başkale’de kamyonlarla kar taşınıyor

Başkale’de kamyonlarla kar taşınıyor

Başkale ilçesinde kar kalınlığının 1 metreyi geçti. Hayatın adeta durma noktası geldiği ilçede amansız bir karla mücadele sürerken, kaldırım ve yollarda biriken karlar, kamyonlarla yerleşim yerinin dışına taşınıyor.

Başkale Belediyesi karla mücadele ekipleri, son yılların en çok kar yağdığı ilçede vatandaşların ve sürücülerin sıkıntı yaşamaması için kar küreme çalışması başlattı. Belediye ekipleri, 4 kamyon, 5 iş makinesi ve 20 personelle caddelerde biriken karları kamyonlarla ilçe dışına taşıdı.

Başkale Belediyesi karla mücadele ekibinde çalışan Ferit Mamedi, vatandaşların zorlu kış şartlarından olumsuz etkilenmemesi için yoğun mesai yaptıklarını belirterek, "İlçemizde çok kar yağdı. Dün köy yolarını açtık. Bugün de çarşı merkezinde biriken karlar kamyonlara yüklenerek ilçe dışına taşıyoruz. Ekiplerimiz gece, gündüz çalışıyor. Halkımıza sorunsuz ve kaliteli hizmet sunmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Bugün sabah itibariyle 30 sefer yaptığını dile getiren kamyon şoförü Selami Sarıhan ise karla mücadele çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini ifade ederek, “Dün ilçemizde çok kar yağdı.  Dün mahalle yollarımızın hepsini açtık.  Bugün de çarşı merkezinde biriken karları kamyonlara yükleyip ilçe dışına taşıyoruz. 4 kamyon ve 5 iş makinesi görev alıyor. Ekip arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum” dedi.

Öte yandan Van Büyükşehir Belediyesi ve Başkale Belediyesi ekipleri kırsalda kapalı bulunan yerleşim yerlerinin yolunu açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Başkale’de kamyonlarla kar taşınıyor
  • Başkale’de kamyonlarla kar taşınıyor
Kaynak:Başkale haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL