İcra ve İflas Satışlarında Parasal Limitler güncellendi!

Haberi Paylaş

Tarih: 24 Ocak 2024 00:16

İcra ve İflas Satışlarında Parasal Limitler güncellendi!

İcra ve İflas Satışlarında Parasal Limitler güncellendi!

İcra ve İflâs kanunu uyarınca yapılacak satışların ilanlarına ilişkin parasal limitlerin güncellenmesine ilişkin karar Resmî Gazetede yayımlandı.

Adalet Bakanlığı, icra ve iflas süreçlerine yönelik önemli bir değişikliği içeren yeni bir kararı Resmî Gazete ‘de duyurdu.

 

9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflâs Kanunu'nun 114. maddesinin dördüncü fıkrasının (5) numaralı bendinde ve 8/3/2022 tarihli 31772 sayılı Resmî Gazete ‘de yayımlanan İcra ve İflâs Kanunu Uyarınca Elektronik Ortamda Yapılacak Satışların Usulü Hakkında Yönetmeliğin 12. maddesinin üçüncü fıkrasında belirtilen parasal limitler, 2023 yılının Aralık ayındaki yıllık Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranları esas alınarak güncellendi.

 

Bu güncelleme, gazete veya internet üzerinden yapılan ilanlarda esas alınacak muhammen bedeli belirleme sürecini etkileyecek. Yapılan değişiklik, icra ve iflas süreçlerinin ekonomik dinamiklere uyum sağlamasını amaçlamaktadır.

 

Adalet Bakanlığı'nın dayandığı mevzuat, 9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflâs Kanunu'nun 114. maddesinin dördüncü fıkrasının (5) numaralı bendine dayanılarak hazırlanan bir tebliği içermektedir. Gazete veya internet haber sitesinde Basın İlân Kurumu aracılığıyla yapılan ilanlarda esas alınacak muhammen bedele ilişkin parasal limitler aşağıda gösterilmiştir.

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • İcra ve İflas Satışlarında Parasal Limitler güncellendi!
Kaynak:ajanslar
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL