Başkaleli şampiyon 2400 rakımda Türkiye Şampiyonluğuna hazırlanıyor

Haberi Paylaş

Tarih: 08 Ocak 2024 01:52

Başkaleli şampiyon 2400 rakımda Türkiye Şampiyonluğuna hazırlanıyor

Başkaleli şampiyon 2400 rakımda Türkiye Şampiyonluğuna hazırlanıyor

Van’da şampiyon olan 9 yaşındaki Muhammed Bekir Uyumaz Türkiye’nin en yüksek yerleşim yerlerinde antrenman yapıyor.

 

Başkale İlçesinde yaşayan ve Muş’ta düzenlenecek Türkiye Kick Boks yarışmasında Türkiye Şampiyonu olmayı hedefliyor.

 

Başkale’de Dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali’den etkilenerek henüz 9 yaşında boksla tanışan Muhammed Bekir, Van’daki müsabakalardaki başarısının ardından Muş’ta yapılacak Türkiye Şampiyonası'nda ringe çıkmaya hazırlanıyor.

 

Zorlu kış şartları ve kar fırtına dinelemeden büyük bir azimle 2400 rakımda Türkiye Şampiyonasına hazırlanan Muhammed Bekir Uyumaz, aynı adaşı Muhammed Ali gibi Dünya şampiyonlukları için Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek istiyor.

Türkiye Şampiyonu olarak Van’a dönmeyi isteyen sporcu, müsabakalar önces, hafta 2 günde Milli takım antrenörü Sinan Sağlar yönetiminde haftada iki kez Van’a gidip çalışmalar da yapıyor.

"Muhammed Ali gibi Şampiyonluklar kazanmak istiyorum”

Türkiye şampiyonluğunun üzerine yeni başarılar eklemeyi hedeflediğini dile getiren Uyumaz, "Başkale’de yaşıyorum. Van’da şampiyon oldum. Türkiye şampiyonasına hak kazandım. Benim en büyük idolüm Muhammed Ali. Yüksek rakımda Türkiye Şampiyonu olmak için çalışıyorum. Karda koşu, spor ve gölge boksu gibi antrenmanlar yapıyorum. Hedefim Türkiye şampiyonluğundan sonra Avrupa ve Dünyanın diğer ülkelerinde Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edip, bayrağımızı dalgalandırmak”  dedi.

                                                                  

Muhammed Bekir’in en büyük destekçisi olan ve Başkale’de esnaf babası Samet Uyumaz ise zorlu şartlarda Türkiye şampiyonasına hazırlandığını belirterek, "Başkale’de zorlu kış şartlarında antrenmanlarını yapıyor. Van’da şampiyon oldu. Türkiye Şampiyonası için şuan sıkı bir şekilde çalışıyor. İnşallah Türkiye şampiyonu olacağız. Oğlumun büyük bir sporcu olarak dünyada ülkemizi temsil etmesini çok istiyoruz. Bekir 5 yıldır sporla uğraşıyor. Bütün çocuklar mutlaka spor ya da sanatla uğraşmalı" diye konuştu.

Kaynak:Başkale haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL