Başkale’de Doğuştan engelli Çocuk tekerlekli sandalyesine kavuştu

Haberi Paylaş

Tarih: 02 Ekim 2023 02:26

Başkale’de Doğuştan engelli Çocuk tekerlekli sandalyesine kavuştu

Başkale’de Doğuştan engelli Çocuk tekerlekli sandalyesine kavuştu

Başkale ilçesine bağlı Aşalan Mahallesi'nde yaşayan Şahap ve Güler Alkan çiftinin doğuştan engelli olan 7 yaşındaki oğlu Serdar Alkan, pediatrik tekerlekli sandalyesine kavuştu. Babası Şahap Alkan, tekerlekli sandalye desteğinde bulunan Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneğine teşekkür etti. 

 

Kurulduğu günden beri engellilerin sorunları ile yakından ilgilenen ve ihtiyaç sahibi engellilere yardım eli uzatan Hakkari Gençlik engelliler Derneği engelli vatandaşa el uzatmaya devam ediyor. Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, Başkale ilçesine bağlı Aşalan Mahallesi'nde yaşayan ve doğuştan engelli olan 7 yaşındaki Serdar Alkan'a pediatrik tekerlekli sandalye desteğinde bulundu.

 

Hayırseverlerin desteğiyle temin ettikleri tekerlekli sandalyeleri engelli vatandaşlara teslim ettiklerini söyleyen, Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, "Başkale'de yaşayan özel gereksinimli 2 kardeşimizin pediatrik araba ihtiyacı vardı. Bizlere ulaşan maddi durumu iyi olmayan bu ailelerin çocukları için hayırseverlerden gelen yardımlarla araba alıp kendilerine ulaştırdık. Dernek olarak bizim amacımız coğrafya tanımaksızın tüm insanlara ulaşmak. Özel gereksinimli arkadaşlarımızı topluma kazandırmak için çalışıyoruz. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Tekerlekli sandalyenin kurulumu gerçekleştirerek Alkan ailesine teslim ettik. Serdar Alkan'ı yeni arabasına bildirip bir süre gezdirdik. Serdar artık annesinin kucağında değil, arabasıyla istediği yere gidecek." dedi.

 

Baba Şahap Alkan da kendilerine ulaşan derneğe ve hayırsever vatandaşlara teşekkür ederek, "Oğlum doğuştan engelli ve fizik tedavi görüyor. Tekerlekli araba ihtiyacımız vardı. Sağolsun Hakkâri’den gelen arkadaşlar bizim ihtiyacımızı karşıladı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Başkale’de Doğuştan engelli Çocuk tekerlekli sandalyesine kavuştu
Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL