Başkale de hafta içi alınan karara hafta sonu uyuldu.

Haberi Paylaş

Tarih: 06 Eylül 2023 04:01

Başkale de hafta içi alınan karara hafta sonu uyuldu.

Başkale de hafta içi alınan karara hafta sonu uyuldu.

Başkale ilçesinde bir araya gelen Ertuşi aşireti temsilcileri, bundan sonra düğünlerde açık altın ve takı olmayacağını zarf usulü yönünde karar aldı. Karar aynı zamanda gelinlik ve kuaförün yanı sıra damat tarafından akrabalara gönderilen hediyeleri de kapsıyor. Karara uymayanların düğünlerine katılım olmayacak denilmişti.

 

Başkale’de hafta içi Ertuşi aşireti, lideri İskender Ertuş önderliğinde toplanan Aşiret mensupları Botan Aşireti, Merzikan aşireti Pinyanişi Aşiret mensupları ve ilçenin ak sakalları ve muhtarlar, düğünlere ve taziyelere yeni düzenlemeler getirdi.

Burada aşiretler adına konuşan Bölgenin kanaat önderi ve Ertuşi aşireti Lideri İskender Ertuş,” Bugünden itibaren Başkale ilçesi ve köylerinde Ertuşi şerafan aşireti ve diğer aşiretlerimizle düğünlerimizde açık mendil usulü kaldırılmıştır.

Düğünlerde artık zarf olacak." Demişti ve hafta sonu ilçe de yapılan bütün düğünler zarf usullü olarak yapıldığı ve alınan karara uyulduğu ve düğün sahiplerininde yaptığı açıklamalarda büyüklerimiz böyle kararalar almışlar bu kararlara saygı duymak ve eski gelenek ve göreneklerimize sahip çıkılmıştır denildi.

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Başkale de hafta içi alınan karara hafta sonu uyuldu.
Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL