Ertuşi Aşireti\'nde Düğün ve Taziye Kararı!

Haberi Paylaş

Tarih: 30 Ağustos 2023 02:02

Ertuşi Aşireti'nde Düğün ve Taziye Kararı!

Ertuşi Aşireti'nde Düğün ve Taziye Kararı!

Başkale ilçesinde bir araya gelen Ertuşi aşireti temsilcileri, bundan sonra düğünlerde açık altın ve takı olmayacağını zarf usulü yönünde karar aldı. Karar aynı zamanda gelinlik ve kuaförün yanı sıra damat tarafından akrabalara gönderilen hediyeleri de kapsıyor. Karara uymayanların düğünlerine katılım olmayacak.

 

Başkale'de bir araya gelen Ertuşi aşireti, Botan Aşireti, Merzikan aşireti ve ilçenin ak sakalları ve muhtarlar, düğünlere ve taziyelere yeni düzenlemeler getirdi.

Burada aşiretler adına konuşan Bölgenin kanaat önderi ve Ertuşi aşireti Lideri İskender Ertuş, ”Bugünden itibaren Başkale ilçesi ve köylerinde  Ertuşi serafan aşireti ve diğer aşiretlerimizle düğünlerimizde açık mendil usulü kaldırılmıştır. Düğünlerde artık zarf olacak." dedi.


Gelinlik ve Kuaför de olmayacak  


Ertuş, "Gelinlik ve kuaför olmayacak. Aşiret olarak aldığımız bu karar neticesinde kurallara uymayacak olan düğün sahiplerinin düğünlerine hiçbir şekilde katılım olmayacaktır. Örf ve geleneklerimizde daha önce yöresel elbiseler düğünler yapılıyordu. 

Atalarımızın yaptıkları gibi bizlerde düğünlerimizi bu adetlere göre yapacağız” ifadelerini kullandı.

Taziyelere de düzenlemeler getirildi, daha önce 3 dün yapılan taziyelerin 2 yapılması ve kara bayram olarak adlandırılan adetler de kaldırıldı.

Alınan kararlar bundan sonra uygulanacağı aşiret temsilcileri, kanaat önderleri ve muhtarların katıldığı toplantıda karara bağlandı.

Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL