Başkale’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

Haberi Paylaş

Tarih: 11 Mart 2019 02:42

Başkale’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolaysıyla Başkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü program düzenledi.

Başkale Tepebaşı İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen programda, 8 Mart Dünya Kadınlar günü ile ilgili Sinevizyon ve tiyatro gösterimi yapıldı, Şiirler ve yazılar okundu.


Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan programda Başkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, çocuk yaşta evlilikler ve kadına yönelik şiddet konulu tiyatro gösterimi yaptı.


Etkinlik, öğrencilerin işaret dili gösterisiyle sona erdi.


Katılımcılara hitaben konuşan ilçe kaymakamı belediye Başkan Vekili Asım Solak, tüm kadınların günü kutlayarak, “Kadınlar toplumda çok önemli bir yere sahiptir. Ülkemizin geleceği ve çocuklarımızın anneleri kadınlara güçlü Türkiye yolunda ilerlemek için çok önemli bir görev düşmektedir. Kadınların dışlandığı bir ülke asla ilerleyemez. Tüm mesai arkadaşlarımın ve vatandaşlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.


Programın sonunda Kaymakam Solak ve beraberindekiler, Başkale Belediyesi Kadın Emeği Pazarında çalışan kadınlar ve Kız Meslek Lisesi öğrenciler tarafından yapılan ürünlerin bulunduğu sergiyi gezdi.


Programa Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, 6. Hudut Tugay Komutanı Albay İlker Ertuğrul, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, İlçe Jandarma Komutanı Fatih Hati, İlçe Emniyet Müdürü Adil Metin ve Kamu Kurum amirleri ile kadınlar katıldı.

 

 

Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

VAN HABER