Pamukkale Değil Başkale

Haberi Paylaş

Tarih: 01 Haziran 2023 03:18

Pamukkale Değil Başkale

Pamukkale Değil Başkale

Başkale’de gizli kalmış doğa harikaları da ilgi bekliyor. İlçeye 30 kilometre uzaklıktaki Dereiçi Mahallesi'nde bulunan Başkale travertenleri Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki doğal oluşumlara benzerliğiyle dikkat çekiyor.

Denizli'deki Pamukkale travertenleri kadar geniş bir alana dağılmayan Başkale travertenleri, güvenlik nedeniyle yıllarca kaderine terk edildi. Travertenler suyunun zamanla yer değiştirmesi ve azalması sebebiyle kısmen kuruyor. Çok fazla bilinmese de havaların ısınmasıyla birlikte travertenleri görmek ve burada fotoğraf çektirmek isteyen turistler 30 kilometrelik stabilize yolu aşarak bu doğa harikası yeri görmeye geliyor.

 

"Hasretle Beklediğimiz Bir Şeydi"

Dereiçi Mahallesi'nde yaşayan Abdurrahman Kaya, travertenlerin Başkale'de olduğunu duyanların mahalleye geldiğini söyledi. Travertenlerin tanıtılması için yetkililerden destek beklediklerini belirten Kaya, "Burası sonradan keşfedildi.

Daha önce burulara ne gelen vardı ne giden. Son zamanlarda basında çıkan haberlerle birlikte insanlar burayı merak edip geliyor. Bu da bizi çok heyecanlandırıyor. Aslında hasretle beklediğimiz ama görmediğimiz bir şeydi. Umarım bu heyecanımız devam eder. Öncelikli sorunumuz yoldur. Yolumuz yapılıp, güzel tanıtılırsa eminim buraya daha yoğun ilgi olur" dedi.

 

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Pamukkale Değil Başkale
Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL