Başkaleli 330 öğrenci Van’ı gezdi

Haberi Paylaş

Tarih: 25 Mayıs 2023 01:13

Başkaleli 330 öğrenci Van’ı gezdi

Başkaleli 330 öğrenci Van’ı gezdi

Başkale ilçesinde Başkale Belediyesi tarafından bu yıl 8. Sınıflardan eğitim gören başarı belgesi alan 330 öğrenci Van gezisine götürüldü.

 

Başkale Belediyesi tarafından bu yıl 8. Sınıflardan başarı sağlayan ve başarı belgesi hak eden 330 öğrenci Van gezisine götürüldü.

Çocuklara farklı kültürleri tanıtarak şehirleri birbirlerine yaklaştırmak için yapılan kapsamında, Başkale’nin çeşitli okullarında eğitim gören yaklaşık 330 öğrenci seçildi. Çocukların öğretmenleriyle birlikte gittikleri gezide, Van’da kent kültürü ve bölgeye özgü değerler tanıtıldı.

Gürpınar ilçesine bağlı Hoşap kalesini gezen öğrenciler Edremit ilçesindeki Seyir Tepesi Gevaş ilçesinde bulunan Halime hatun türbesi ve Selçuklu Mezarlığının Ardında Muradiye ilçesinde bulunan Atayurt ile balık bendi şeytan köprüsü ve Muradiye Şelalesini gezen öğrenciler ardında Akdamar Adasına götürüldü.

Van Gölü’nde deniz otobüsüyle yolculuk yaparak, Akdamar Adası’na geçerek adayı gezen Öğrencilerin yaptığı Açıklamada burayı çok duymuştuk hiç gelmemiştim gördük çok beğendik bu imkanı bize sağlayan kaymakam beye çok teşekkür ederiz tarihimizi görmek öğrenmek çok güzel diyen öğrenciler çok mutlu olduklarını dile getirerek gezdikleri yerleri fotoğraflandırarak ayrıldılar.

Van’da birçok tarihi ve turistik yeri gezdikten sonra öğle yemeği yenildikten sonra tekrar ilçeye getirilerek köylerine götürüldü.

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Başkaleli 330 öğrenci Van’ı gezdi
  • Başkaleli 330 öğrenci Van’ı gezdi
  • Başkaleli 330 öğrenci Van’ı gezdi
Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL