Başkale\'de Geleneksel 2. Halk Koşusu yapıldı

Haberi Paylaş

Tarih: 22 Mayıs 2023 00:59

Başkale'de Geleneksel 2. Halk Koşusu yapıldı

Başkale'de Geleneksel 2. Halk Koşusu yapıldı

Başkale ilçesinde, Belediyenin düzenlediği geleneksel halk koşusunun bu yıl ikincisi yapıldı.

Kent merkezine 116 kilometre uzaklıktaki Başkale ilçesinde ikinci kez yapılan 'Halk Koşusu' Van-Hakkâri Caddesi ile Başkale Millet Bahçesi arasında gerçekleştirilen ve 2 kategoride yapılan yarışma 18 yaş üstü Kadın ve Erkekler arasında yapıldı.

Yarışmaya katılan Ömerdağ mahallesinde ikamet eden Ecevit Acar(45) yaptığı açıklamada “sayın kaymakamımıza ve belediye başkanımız teşekkür ederiz bu yarışmayı yaptığı için geçen sene 3. Oldum, Bizim için önemli olan kazanmak değil sadece halkla bir araya gelmektir, inşallah birinci olurum” dedi.

Çaldıran köyünden yarışmaya katılan 62 yaşındaki Mehmet Yiğit ise “bu yarışmaya katıldık gençlere moral vermek için geldim inşallah birinci olurum sayın kaymakam ve belediye başkanına teşekkür ederim” diye konuştu.

Dereiçi mahallesinden yarışmaya katılan ve geçen yıl kendi yaş kategorisinde şampiyon olan Yücel Pülat isimli vatandaş ise yine bul şampiyon olmak istediğini söyledi.

 

Van Hakkâri Caddesinde başlayan ve Millet Bahçesi’nde son bulan yarışmada 3 bin metrede çekişmeli geçen koşularda 18 yaş üstü erkeklerde dereceye giren Aykut Turan birinci olurken ikinci Recep Demir Üçüncü İse Yunus Alan aldı.

18 yaş üstü kadınlar arası kategorisinde ise Tuğba Özdemir birinci, ikinci Özlem Gündoğdu Üçüncü ise Sümeyye Yaman oldu.

Erkekler ve kadınlarda birinci 5000 TL, ikinci 3000 TL Üçüncü ise 1000 TL ödüle sahip olurken. Yarışma sonunda İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik dereceye giren yarışmacılara ödüllerini ve madalyalarını verdi.

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Başkale'de Geleneksel 2. Halk Koşusu yapıldı
  • Başkale'de Geleneksel 2. Halk Koşusu yapıldı
  • Başkale'de Geleneksel 2. Halk Koşusu yapıldı
  • Başkale'de Geleneksel 2. Halk Koşusu yapıldı
Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL