Başkale de Engellilerin Bir Günlük Askerlik Sevinci

Haberi Paylaş

Tarih: 17 Mayıs 2023 08:28

Başkale de Engellilerin Bir Günlük Askerlik Sevinci

Başkale de Engellilerin Bir Günlük Askerlik Sevinci

Başkale ilçesinde zihinsel ve bedensel engelleri dolayısı ile bugüne kadar askerlik yapamayan engelli vatandaşlar "Temsili Askerlik Uygulaması” ile 6. Hudut Tugayında düzenlenen törenle bir günlüğüne asker oldu.

 

Başkale Doğan Özen Kışlası 6. Hudut Tugay Komutanlığı'nda, 6 engelli genç için yemin töreni düzenlendi. Asker üniforması giyen gençler, aileleri ve komutanları huzurunda yemin etti.

 

Törene İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yüksel Kolcu ve ilçe protokolümüz Doğan Özen Kışlası’ndaki yemin törenine katıldı.  6. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksel Kolcu, yaptığı konuşmada engelli vatandaşların 1 günlüğüne de olsa bu şerefli üniformayı taşımanın gurunu yaşadıklarını söyledi.

Törende, engelli arkadaşları adına konuşma yapan er Adem Karahan da hayatlarının en önemli anlarından birini yaşadıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından engelli vatandaşlara protokol üyelerince terhis belgeleri, plaket ve hediyeler verildi.

Törende engelli vatandaşları aileleriyle buluşup bir gün de olsa askerliği yapmanın gururunu yaşadı. Bazı ileler ise mutluluk ve sevinç gözyaşı döktü. Gençler aileleriyle fotoğraf çektirdi.

 

 

Görme engelli Adem Karahan'in babası, tören sonrası, çok mutlu olduklarını vurguladı. Oğlunun kısa bir süreliğine de olsa askerlik görevini yerine getirmiş olmasının mutluluğunu yaşadığını dile getiren Nadir Karahan, tüm askerlere başarılar diledi.

 

Askerler aileleriyle birlikte yedikleri yemekten sonra program son buldu. 

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Başkale de Engellilerin Bir Günlük Askerlik Sevinci
  • Başkale de Engellilerin Bir Günlük Askerlik Sevinci
Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL