Vefat Eden Mustafa Bayram\'ın Yerine Oğlu Seçildi

Haberi Paylaş

Tarih: 08 Mart 2019 06:06

Vefat Eden Mustafa Bayram'ın Yerine Oğlu Seçildi

Başkale'de eski milletvekili Mustafa Bayram'ın vefatının ardından yapılan seçimle, Ertuşi Aşireti'ne bağlı Menglan kabilesinin reisliğine oğlu Hamit Bayram seçildi.

Başkale'de kanaat önderi ve Ertuşi Aşireti'nin lideri İskender Ertuş'un önderliğinde aşiret üyelerine Başkale Yatılı Bölge Okulu'nun konferans salonunda yemek verildi.


Yemeğe, Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Hati, kamu kurum amirleri katıldı. Ertuşi Aşireti'nin ileri gelenleri, Ocak ayında vefat eden Menglan kabilesinin reisi ve Van eski Milletvekili Mustafa Bayram'ın yerine oğlu Hamit, yardımcılığına ise diğer oğlu Hecer Bayram'ı seçti.


Ertuşi Aşireti lideri İskender Ertuş, yaptığı konuşmada, Menglan kabilesinin reisi olarak seçilen Hamit ve Hecer Bayram'a başarı dileklerinde bulunarak, şöyle konuştu: 


"Şerefhan aşireti Ertuşi aşiretinin 12 kolundan biridir. Rahmetli dedem Hasan Bey 12 aşiretin başkanı ve miralayıydı. Osmanlı İmparatorluğu’ndan bu yana her zaman devletimizin ve bayrağımızın yanında olan aşiretleriz. 1984’ten beri koruculuk sistemini kabul eden en güçlü aşiretlerden biriyiz.  O günden bu yana terör örgütlerine bayrak açan aşiretlerdeniz. Hiçbiri biz Kürtleri temsil etmiyor. Biz bunları reddediyor ve kınıyoruz. Yaklaşık 2 ay önce değerli bir büyüğümüz, eski milletvekilimiz Mustafa Bayram’ı kaybettik. Yanımda bulunan Hamit Bayram Menglan kabilemizin reisi olarak atanmıştır. Kardeşi Hecer Bayram yardımcısı seçilmiştir. Allah onların yollarını ve bahtlarını açık etsin. Herkese teşekkür ederim." dedi



Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

VAN HABER