Van\'ın en güzel kuzusu Başkale den seçildi

Haberi Paylaş

Tarih: 08 Mayıs 2023 03:55

Van'ın en güzel kuzusu Başkale den seçildi

Van'ın en güzel kuzusu Başkale den seçildi

Van'da bu yıl 13. düzenlenen Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı, Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açarken, fuar kapsamında en güzel kuzu yarışması düzenlendi.

Van'da bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, ilk gün renkli görüntülere sahne oldu. Üreticilerin ve çiftçilerin yanı sıra Vanlıların yoğun ilgi gösterdiği Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda 'Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var' projesi kapsamında yeni doğan kuzular arasından en güzel kuzu yarışması düzenlendi.

 

Yarışmada özenle süslenen kuzular kıyasıya yarışırken, Van'ın en güzel kuzusu jüri tarafından seçildi. En güzel kuzu yarışmasında konuşan ve daha kaliteli bir üretim yapılması için böyle organizasyonların önemine dikkat çeken Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, fuarların üreticilere büyük katkı sunduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından jüri tarafından Bu yıl yarışmanın en güzel kuzusu Başkale ilçesinden katılan Rahmi Tunçdemir isimli üreticinin kuzusu seçildi.

Tunçdemir'e birinci seçildiği için 5 bin TL para ödülü verildi. İkinci güzel kuzu ise Edremit ilçesinde seçilirken, ikinciye ise 3 bin TL, üçüncü güzel kuzu Gürpınar ilçesinden seçildi. Üçüncü güzel kuzuya ise 2 bin TL hediye verilirken, dördüncü güzel kuzu ise Çaldıran ilçesinden seçildi. Dördüncü olan kuzuya bin TL ödül verilirken, ayrıca yarışmaya katılan diğer üreticilere de 500 TL ödül verildi.



Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL