Başkale’de karla mücadele mesaisi devam ediyor

Haberi Paylaş

Tarih: 17 Mart 2023 06:56

Başkale’de karla mücadele mesaisi devam ediyor

Başkale’de karla mücadele mesaisi devam ediyor

Başkale İlçesinde karla mücadele ekipleri, metrelerce karın bulunduğu kırsal mahallelerde yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

 

Van Büyükşehir Belediyesi ve Başkale Belediyesi karla mücadele ekipleri tarafından 2400 rakımlı Başkale’nin kırsal bölgelerinde kar yağışı, tipi ve çığ nedeniyle kapalı olan mahalle ile mezra yolları, yürütülen çalışmalarla yeniden ulaşıma açıldı.

 

Başkale’ye 50 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarı Dallı Mahallesi ve Doyum Mezrasının yolunda yaklaşık 5 metre kalınlığında karın bulunduğu bölgede ekipler, zorlu coğrafyaya rağmen çalışmalarını aralıksız sürdü. Uzun çalışmaların ardından yollar tekrar ulaşıma açıldı.

 

Yukarı Dallı Mahallesi muhtarı Abdülkerim Yeşilağaç, “karla mücadele ekipleri yaklaşık 5 metre karı temizleyerek hizmet ediyorlar. Zorlu kış şartlarından dolayı yolumuz uzun süredir kapalıydı. Bazı bölgelerde çığ tehlikesi de vardı. Çok şükür sağ salim yolumuz açıldı. Bu çalışmalarımdan dolayı Büyükşehir belediyesi ekiplerine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Başkale’de karla mücadele mesaisi devam ediyor
Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL