Merkez üstü Kahramanmaraş 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 4. gün!

Haberi Paylaş

Tarih: 09 Şubat 2023 02:00

Merkez üstü Kahramanmaraş 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 4. gün!

Merkez üstü Kahramanmaraş 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 4. gün!

AFAD, 6 Şubat'ta 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Aynı gün Elbistan'da da saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha meydana geldi. Depremin 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildiği açıklandı. Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya'dan haberler de gelmeye devam ediyor.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI ARTIYOR

AFAD, saat 07.45 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 12 bin 873 kişinin hayatını kaybettiğini, 62 bin 937 kişinin yaralandığını bildirdi.

 

AFAD adresleri duyurdu: Deprem bölgesinden ayrılacaklar için tahliye toplanma merkezleri

Son dakika haberi: Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından bölgeden ayrılacak vatandaşlar için tahliye toplanma alanları oluşturuldu. AFAD, depremden etkilenen 10 ilde tahliye toplanma alanlarının listesini paylaştı.

AFAD adresleri duyurdu: Deprem bölgesinden ayrılacaklar için tahliye toplanma merkezleri

Son dakika haberine göre; Kahramanmaraş'ta 6 Şubat günü meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Gaziantep ve Hatay başta olmak üzere Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa, Osmaniye, Adana, ve Kilis'te de şiddetli bir şekilde hissedildi. Depremin ardından Türkiye'de eşi benzeri görülmemiş bir felaketle karşı karşıya kalındı. Devlet, tüm imkanlarını seferber ederken depremden etkilenen bölgelerden tahliye çalışmaları da hız kazandı.

TAHLİYE ALANLARI OLUŞTURULDU

 

AFAD, depremden etkilenen Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa, Osmaniye, Adana, ve Kilis'te oluşturulan tahliye toplanma alanlarının listesini yayınladı. AFAD'dan yapılan açıklamada "06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli deprem afetinden etkilenen vatandaşlarımızın barınma ihtiyacı sebebiyle il dışına gitmek isteyenler için Jandarma birimlerince bulundukları illerde, aşağıda adresleri verilen tahliye alanları oluşturulmuştur." denildi.

 

"MİSAFİRHANELER YERLEŞTİRİLECEKLER"

 

Depremden etkilenen vatandaşların barınma alanlarına ve misafirhaneler yerleştirileceği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Oluşturulan bu noktalara tahliye talebiyle başvuran vatandaşlarımızın tahliyesi yetkililerce belirlenecek olan en uygun vasıtalarla sağlanacaktır. Tahliyesi sağlanan vatandaşlarımız, gidecekleri illerdeki Valilikler ve AFAD koordinasyonunda belirlenen barınma alanlarına ve misafirhanelere yerleştirilecektir."

 

Tahliye taleplerinin illerin barınma kapasitesine göre planlanmakta olduğu kaydedildi.

Kaynak:Ajanslar
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL