Faruk Alpaslan Güven Tazeledi

Haberi Paylaş

Tarih: 20 Ocak 2023 00:24

Faruk Alpaslan Güven Tazeledi

Faruk Alpaslan Güven Tazeledi

Van'ı hep birlikte kalkındıralım SS Van Hızır Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, yapılan 8. olağan kongrede tüm üyelerin güvenoyunu alarak, yeniden başkan seçildi. Kongrede konuşan Başkan Alpaslan, kenti esnaflarla birlikte kalkındıracaklarını söyledi.

 

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Sıhke Caddesi üzerinde bulunan bir düğün salonun gerçekleşen olağan kongreye yoğun bir katılım oldu. Mevcut başkan Faruk Alpaslan, tüm üyeleri ve konukları kapıda karşıladı. Saygı duruşu, istiklal marşının okunması ile başlayan genel kurulda divan başkanlığını Van Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Erdal Toktamış yaptı. Genel kurulda gündem maddeleri tek tek okunurken, tek listeyle gidilen olağan kurulda Faruk Alpaslan yeniden güven tazeledi. Seçim sonrası kürsüye çıkan SS Van Hızır Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, açıklamalarda bulundu.

 "ESNAFIMIZA 361 MİLYON PARA AKTARDIK"

2014 yılında bu kooperatifi kurarken, bir ihtiyaçtan dolayı kurduklarını belirten Başkan Alpaslan, "O dönem Esnaf Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanlığı ve Şoförler Odası Başkanlığı görevlerini yürütüyordum. Diğer illerde fazla olan kooperatif sayısı maalesef ilimizde azdı. Bu kooperatif sizlerle beraber sıfırdan kurduk. Kooperatifimiz adım adım büyüdü. 2015 yılında 1 milyon 455 bin lira plasman aldık ve esnafımıza verdik. 2016 yılında 2 milyon 430 bin 500 TL, 2017 yılında 12 milyon 703 bin, 2018 yılında 24 milyon 647 bin, 2019 yılında 43 milyon 58 bin, 2020 yılında 49 milyon 244 bin, 2021 yılında 76 milyon 544 bin, 2022 yılında 150 milyon 501 bin 500 TL plasman aldık.

Sadece devletten almış olduğumuz plasman desteği, 250 milyon TL'dir. Geri dönüşümlerle birlikte 5-6 yıllık sürede esnafımıza 361 milyon para aktardık. Kooperatifimizde hakikaten mağdur olan insanlar var. Büyük ekonomik krizler ve hastalıklarla birlikte esnaflar ciddi sıkıntılar yaşadı. Bu paralı dağıtırken, zaman zaman Türkiye'deki ekonomik durumları da göz önünde bulundurarak, esnaf ve sanatkârımıza bu kredileri daha çabuk bir şekilde ulaştırmak için çabalıyoruz" dedi.

"ŞEHRİMİZİ HEP BİRLİKTE KALKINDIRMALIYIZ"

Devletin sunmuş olduğu imkânları en iyi şekilde kullanarak Van'a esnaf sarayı kazandırdıklarını belirten Başkan Alpaslan, "Esnaf sarayımızda 5-6 tane toplantı salonu bulunuyor. Bu sarayı esnafların bir araya gelmesi ve yeni iş imkânlarının konuşması için yaptık. Biz bunları yaparken, bizden sonra bu salonların bir kaloriferini bile yakamadılar. Bu esnaf sarayında bir tane toplantı yapılmıyor. Van'da erozyona uğrayan esnafların, tüccarların, iş adamlarının suskun kalmasına anlam veremiyorum.

Şehrimizi hep birlikte kalkındırmalıyız. Van'ı kalkınmada avantajlı hale getirmeliyiz. Çabalamasaydık bugün 361 milyon TL'lik sıcak parayı küçük esnafımız için getiremezdik. 

Hep beraber mücadele etmemiz gerekiyor. Derdimizi iyi anlatırken, doğru olmamız da gerekiyor. Şeref almak için koltuklara oturmamalıyız. O koltuklara şeref katmamız gerekiyor. Van'daki odaların haline bakın. Her zaman dile getiriyorum. STK seçimlerinde siyaset bir tarafa dursun. İdeolojik yaklaşımlarla kazanılan odalarda bugün binlerce esnaf ve sanatkârımızın ekmek teknesi satılmıştır.

Hayati Yazıcı'nın istemiyle şoförler odasının otoparkına 4 bin 800'e yakın araç taşıdım. Bu esnaf ve sanatkarın buradaki ekmek teknesi, bir af çıksın ve bu esnaflar ekmek teknelerin alsın istedik. Şuanda birçok esnaf mahkemeleri kazanmasına rağmen, otoparklarda araçlarını yerinde bulamıyorlar. Bu insanların ekmek tekneleri nereye gitti" diye konuştu.

 "HERKES KENDİ ALANINDA İŞİNİ DÜZGÜN YAPMALI"

 Kooperatiflere aday olanlara sert cevap veren Başkan Alpaslan, "Bugüne kadar odalara tahsildarlık yaptık. Batırdığınız odaları ayağa kaldırın daha sonra kooperatiflere gelin. Size Yıllardır Esnaf ve Sanatkar Odasını teslim ettik. Oraları yediniz, bitirdiniz, batırdınız şimdi kooperatiflere mi göz diktiniz? Bu esnaf artık bilsin ve buna dur desin. Artık hiçbir şekilde esnaf ve sanatkârımızın odalardan bir evrak almalarını istemiyoruz. Bunlar bizim sistemimizde göründükten sonra, biz istemiyoruz ve istemeyeceğiz.

Herkes kendi alanında doğru düzgün iş yapsın. Bunlar kesilince şimdi gözlerini kooperatiflere diktiler. Oraları batırdınız, şimdi burayı mı batıracaksınız? Bu memlekette taş üstüne taş koyanın her zaman kölesi olacağız. Ama taş üstüne taş değil de, esnaf saraylarında bugün yeller esiyorsa, Ankara temsilciliklerinde kötü şekilde anılıyorsa, yazıklar olsun sizin temsiliyetinize. Esnaf ve sanatkarımızın hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Bizim çalışmalarımız ortadadır. Yılmadan çalışacağız. Bunlara pes etmeyeceğiz. Her seçime göre renk değiştiren, parti değiştiren, biraz daha ileriye gitse cinsiyet değiştirecek insanlara da artık bu esnaf dur desin. Bu memlekette herkes taş üstüne taş koyan insanları seçsin" ifadelerini kullandı.

YÖNETİMDE KİMLER YER ALDI.

 SS Van Hızır Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi yönetim kurulu asil Faruk Alpaslan, Süleyman Tuğrul, Veysel Koç, Emre Aysan ve Burhan Baykın'dan oluşurken, yedek yönetim kurulu üyeleri ise, Musa Alici, Recep Samancı, Turan Teke, Naif Şiğva ve İzzet Sadıkoğlu'ndan oluştu. Denetim Kurul asil üyeleri Savaş Katılmış, Nurgül Erdem'den oluşurken, yedek denetim kurulu ise, Zafer Tayfur ve Vedat Abukan'dan oluştu. Üst Birlik Temsilcileri asil üyeleri Faruk Alpaslan, Süleyman Tuğrul, Veysel Koç, Emre Aysan ve Burhan Baykın'dan oluşurken, üst birlik temsilcisi yedek listesinde ise Musa Alici, Recep Samancı, Turan Teke, Naif Şiğva ve İzzet Sadıkoğlu'ndan oluştu. Kongreye Ticaret İl Müdürü Murat Keremoğlu, Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Muhittin Yıldızbaş, VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Van Fırıncılar Odası Başkanı Sabri Işık, Cumhuriyet Halk Partisi İpekyolu İlçe Başkanı Ömer Doğan, kanaat önderler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Faruk Alpaslan Güven Tazeledi
Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL