Başkale de Öğretmenler Konteynırı Kütüphaneye Dönüştürdü.

Haberi Paylaş

Tarih: 24 Kasım 2022 02:38

Başkale de Öğretmenler Konteynırı Kütüphaneye Dönüştürdü.

Başkale de Öğretmenler Konteynırı Kütüphaneye Dönüştürdü.

Başkale ilçesinde Merkez Başkale İlkokulu’nda 'Konteyner Kütüphane Projesi' ile atıl durumda olan konteyner yapılan çalışma ile kütüphaneye dönüştürüldü.

Türkiye'nin İran sınırında bulunan ve İl merkezinden 120 kilometre uzaklıkta bulunan Başkale ilçesinde eğitim veren Merkez Başkale İlkokulu'nda 'Konteyner Kütüphane Projesi' kapsamında atıl durumda kullanılmayan bir konteynerin kütüphaneye dönüştürülmesi için başlatılan çalışma tamamlandı.

Başkale’nin ilk konteyner kütüphanesi olan ‘Düşyeri Çocuk Kütüphanesi’ İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik’in kestiği kurdele ile hizmete girdi.

İçinde akıl oyunları ve kitapların bulunduğu kütüphane, Özel kütüphaneleri aratmayan kitap zenginliğine ve güzelliğe sahip Merkez Başkale İlkokulu kütüphanesinden öğretmen ve öğrenciler yararlanacak.


Her Kitap Farklı Bir Dünyadır,


Kütüphane hakkında konuşan Merkez Başkale İlkokulu Müdürü Mesut Bozkurt, "Konteyner kütüphane projemizi el birliği ile ortaya koyduk. Buradaki amacımız okulumuza bir kütüphane kazandırmaktı. Atıl durumda olan ve kullanılmayan konteynırı geri dönüşüme kazandırarak bir kütüphane yaptık. Öğretmenler ve velilerimizle birlikte çalıştık. 

Biliyoruz ki insanoğlu sadece kendi hayatını tecrübe edebilir, kitap sayesinde başka hayatlar ve yaşamlar tecrübe edilebilir. Her kitap, farklı bir dünyadır ”dedi.

Bozkurt, “ Güzel ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın okuyan üreten ve vatanına hayırlı evlat olmaları tek dileğimizdir. Merkez Başkale İlkokulu olarak yaptığımız bu projenin inşallah amacına ulaşacağını umuyoruz. Bu süreçte bize destek veren İlçe Kaymakamımız, okul aile birliği üyelerimiz ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim. 

Ülkemizin dört bir yanında çalışan tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

Öğrenciler,  kütüphaneye koşarak gidiyor. Öğretmenleriyle zeka oyunları oynuyor, kitapların arasında yolculuğa çıkıyorlar.

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Başkale de Öğretmenler Konteynırı Kütüphaneye Dönüştürdü.
  • Başkale de Öğretmenler Konteynırı Kütüphaneye Dönüştürdü.
Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL