Başkale \'de çiftçilere \'sıvat\' desteği sağlandı

Haberi Paylaş

Tarih: 01 Kasım 2022 09:16

Başkale 'de çiftçilere 'sıvat' desteği sağlandı

Başkale 'de çiftçilere 'sıvat' desteği sağlandı

Başkale ilçesinde 56 mahalleye hayvan sulama sıvattı desteği sağlandı.

 

Van Büyükşehir Belediyesi ile Başkale Belediyesi meraya dayalı hayvancılık yapılan alanlarda, büyük ve küçükbaş hayvanların temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla kırsal bölgelere sıvat (hayvan suluğu), desteği sağladı.

Hazırlanan sıvatlar, ekipler tarafından kırsal bölgelere yerleştirildi. Yapılan bu çalışma meraya dayalı hayvancılık yapan çiftçilere büyük kolaylık sağlandığı belirtildi.

 

Van bölgesinin küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği alanında geniş potansiyele sahip olduğunu ve bu nedenle destekleme çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

 

Ortak yaptığı çalışmada ilçe genelinde hayvanların içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla 56 mahallede 450 adet hayvan sulama savatının kurulumu, Başkale ye bağlı kırsal mahallerde kurulumları yapılarak küçük ve büyük baş hayvanlara hizmet vermeye başladı.

 

Çiftçilerimizin rahat ve temiz bir ortamda hayvanlarının su ihtiyaçlarını karşılamaları için başlattığımız sıvat dağıtımını da sürdüreceği. Tüm kırsal mahallelerimizin bu hizmetten yararlanması için başlatılan çalışmalar aralıksız devam ediyor. 

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Başkale 'de çiftçilere 'sıvat' desteği sağlandı
Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL